Προφίλ

Το 1898 ο Αθανάσιος Μάτης φέρνει από το Αιβαλί της Μικράς Ασίας την τέχνη παραγωγής του χαλβά και ανοίγει στο κέντρο των Τρικάλων ένα από τα πρώτα χαλβαδοποιία στην Ελλάδα. Ο πετρόμυλος του ταχινιού γυρίζει με την βοήθεια αλόγων και η ημερήσια παραγωγή χαλβά είναι μόλις λίγων κιλών.

Την τέχνη παραγωγής τυριού ο Αθανάσιος Μάτης την μαθαίνει από κτηνοτρόφους συντοπίτες του. Στην αρχή το γάλα συλλέγεται και πήζει με τον παραδοσιακό τρόπο στις κτηνοτροφικές μονάδες του νομού και το τυρί μεταφέρεται με ξυλοκιβώτια στα Τρίκαλα για αποθήκευση και ωρίμανση. Σιγά σιγά η παραγωγή μεταφέρεται στα Τρίκαλα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Στο πέρασμα των χρόνων η εταιρεία εκσυγχρονίζεται. Η παραγωγή μεταφέρεται σε μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και αγοράζεται καινούργιος μηχανολογικός εξοπλισμός. Εγκαθίστανται συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και ανοίγουν νέες αγορές για τα προϊόντα της εταιρείας σε εσωτερικό και εξωτερικό. Με νέα μηχανήματα και τεχνολογίες, οι παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης μεγαλώνουν και τα προϊόντα προσαρμόζονται στις καταναλωτικές ανάγκες της σύγχρονης εποχής, κρατώντας όμως πάντα την αυθεντική τους γεύση και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Σήμερα τα προϊόντα ΜΑΤΗΣ βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και παντοπωλείων της Ελλάδας και 15 χωρών του εξωτερικού. Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει και να εμπορεύεται ακόμη ποιοτικότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα συνεχίζοντας να κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις της ΑΦΟΙ ΜΑΤΗ Α.Ε. βρίσκονται στο 4ο χλμ. της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας σε μια έκταση 24 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν έκταση περίπου 7.000 τ.μ. 
Το 2003 κατασκευάστηκε καινούργια πτέρυγα 3.500 τ.μ. με σύγχρονα ψυγεία και νέους αποθηκευτικούς χώρους. H επιχείρηση διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς. Διαθέτει επίσης βιολογικό καθαρισμό.

Ποιότητα

Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό και χημικό εργαστήριο. Από τις αρχές του 2007 η εταιρεία έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων EN ISO 22000.

Περιβάλλον

Η εταιρεία μας συμμετέχει ενεργά στο έργο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.